woensdag 20 maart 2013

Movies #1


Soms ga ik bloggen over films die ik heb gezien. Ik hou van films kijken en probeer er ook veel te kijken.  Mijn score bepaal ik door te kijken hoe leuk ik de film vond om te kijken. Ben je benieuwd welke films ik heb gezien en wat ik er van vind, lees dan even verder ;)


Life of Pi

Life of pi is een film, de film die 4 oscars won is een film dat gebasseerd is op een boek. De film gaat over een indiase jongen Piscine (=Pi) wiensfamilie een zoo heeft. Wanneer het gezin naar Canada wilt emigreren, vergaat het schip. Alleen Piscine overleeft  (over de rest van de familie is niets bekend) de schipbreuk. Hij drijft dan weg met een tijger in de sloep en er gebeuren allemaal dingen.

Ik vond het heel mooie film, maar soms een beetje saai. De stukken wanneer zo op zee zitten en het water precies licht geeft (2:20) vond ik suppermooi.
IMDb; 8,2/10
Mijn score; 8/10 

 
 

The Impossible

The impossible, een film die gebasseerd is op een waargebeurd verhaal. Een spaanse familie die op vakantie is in Thailand wanneer de tsunami plaatsvond. Naomi Watts werd voor deze rol (de moeder) genominneerd voor een oscar.

Ik vond deze film angrijpend en zeer mooi.
IMDb; 7,6/10             
Mijn score; 6,5/10

 


Les Misérables

Les misérables, de musical/film gebasseerd op een boek van Victor Hugo. De film won 3 oscars waaronder Best supporting actress (Anne Hathaway). De film speelt zich af in Frankrijk en eindigt met het einde van de Franse revolutie en er wordt bijna altijd gezongen.

Ik vond het een supermooie film met mooie liedjes en de kostuums waren prachtig. Van de 4 films is deze mijn favoriet. ;D

IMDb; 7,6/10
Mijn score; 9/10
 
 
 
Pitch Perfect

De film gaat over een meisje Beca (Anna Kendrick) die na een tijd deel uitmaakt van de Barden Bellas (=een zanggroep). Dan het je nog de Barden Treblemakers, deze twee groepen strijden tegen elkaar om de prijs te winnen van het International Championship of Collegiate A Capella.
Ik vond het een leuke en grappige film en ook de liedjes zijn hier tof.
IMDb: 7,2/10
Mijn score; 8/10

Dit waren de films die ik laatste zag. Van al deze films was Les Misérables mijn favoriet en daarna Pitch Perfect. Misschien als ik weer eens een paar films heb gezien komt er weer een artikel over films ;D


bronnen;


2 opmerkingen:

  1. Ik heb nog geen enkel van deze movies gezien maar ze lijken me wel leuk, vooral de laatst. Leuke blog trouwens. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil Pitch Perfect zien, die ziet er echt leuk uit ! En The Impossible :'( ...

    BeantwoordenVerwijderen